Στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου περιλαμβάνονται:
- Η στοιχειοθεσία, ηλεκτρονική σελιδοποίηση και καλλιτεχνική επιμέλεια του διμηνιαίου ενημερωτικού δελτίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Αθηνά”, το οποίο διανύει τον έκτο χρόνο έκδοσής του, καθώς και της δεκαπενθήμερης πανεπιστημιακής εφημερίδας “ΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ”.
- Η ανάπτυξη πειραματικών εφαρμογών στο Διαδίκτυο καθώς και η κατασκευή και διαχείριση δικτυακών τόπων. Ανάμεσα στα έργα που έχουν υλοποιηθεί από το Εργαστήριο περιλαμβάνονται ο Δικτυακός Κόμβος και το Πειραματικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, οι δικτυακοί τόποι της εφημερίδας Το Καποδιστριακό, του περιοδικού Αθηνά και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιστούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, καθώς και ερευνητικές εφαρμογές για τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων.
- Το Εργαστήριο συμμετείχε για 5 χρόνια, σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια Haute Ecole Group ICHEC-ISC Saint-Louis ISFSC (Βέλγιο), Universite de Metz, Universite Paris 8 (Γαλλία), Universidade Nova de Lisboa (Πορτογαλία), University of Lapland και Kemi-Tornio Polytechnic (Φινλανδία) στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα European Master in Multimedia and Audiovisual Business Administration στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Oπτικοακουστικά, MEDIA.
- Το Εργαστήριο συμμετείχε για 3 χρόνια, σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια Haute Ecole Group ICHEC-ISC Saint-Louis ISFSC (Βέλγιο), Universite de Metz (Γαλλία), Universidade Nova de Lisboa (Πορτογαλία), University of Lapland (Φινλανδία), Research Center of Henri Tudor (Luxemburg), University of Katowice (Poland), University of Luton (Μ. Βρετανία) στα μεταπτυχιακά προγράμματα European Master in E-Business Management και European Master in Cyber-communication στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης LEONARDO DA VINCI.
- Aπό το 1999 το Εργαστήριο ανέλαβε την εποπτεία της διοργάνωσης στην Ελλάδα του διεθνούς Βραβείου Mφbius για τις καλύτερες παραγωγές στο χώρο των προϊόντων Πολυμέσων, εντός και εκτός δικτύου. Μάλιστα κατά το διάστημα 5-8 Νοεμβρίου 2003 συνδιοργάνωσε και τον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Mφbius για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
- Στο πλαίσιο του προγράμματος “Σειρήνες” (ΕΠΕΑΕΚ), το Εργαστήριο συμμετείχε στη μελέτη και το σχεδιασμό εκπαιδευτικού multimedia ψηφιακού δίσκου (cd-rom) με τον τίτλο “’21 Εν Πλω, η Nαυτική Iστορία του Aγώνα”.
- Το Εργαστήριο συμμετέχει στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΣΩΚΡΑΤΗΣ GRUNDTVIG – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις” της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Tο Eργαστήριο έχει αναλάβει τη μελέτη, επιμέλεια και παραγωγή ψηφιακού οπτικού δίσκου (cd-rom) για την ιστορία και παρουσίαση του Eθνικού και Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών.
- Στο πλαίσιο του προγράμματος “Διαπολιτισμική Προσέγγιση Μύθων, Μαθηματικών και Μαθησιακών Δυσκολιών στο Νέο Τεχνολογικό Επικοινωνιακό Περιβάλλον” (INTERREG II) το Εργαστήριο είχε την ευθύνη της δημιουργίας εκπαιδευτικού multimedia ψηφιακού δίσκου (cd-rom) με τίτλο “ΠΕΡΣΕΑΣ”.
- Tο Eργαστήριο πλαισιώνει τεχνολογικά το Διακρατικό Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα στις Σπουδές Nοτιοανατολικής Eυρώπης του Πανεπιστημίου Aθηνών.
- Στο Eργαστήριο διεξάγονται προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης εκπαιδευτικών στις Nέες Tεχνολογίες.
- Στο Eργαστήριο γίνονται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σχολείων, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τις Νέες Τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.